FORD Slovenija

Ford Mondeo Hibrid

Ford Mondeo Hibrid navdušuje s kombinacijo osupljive zmogljivosti, majhnih izpustov in varčne porabe ter vznemirljivega oblikovanja.

Za prepričljivo učinkovito porabo goriva Ford Mondeo Hibrid brezhibno preklaplja med elektromotorjem in bencinskim motorjem. Najsodobnejši elektromotor z energijo oskrbuje izjemno lahek litij-ionski akumulator s kapaciteto 1,4 kWh. Pri manjši hitrosti in na kratkih razdaljah je pogon vozila izključno na elektriko, pri hitrejših vožnjah in ko je potrebna večja zmogljivost pa se vključi posebej za model Ford Mondeo Hibrid razviti 2,0-litrski bencinski motor.

Ford Mondeo Hibrid je poleg tega opremljen tudi z regenerativnim zavornim sistemom, ki več kot 90 % energije zaviranja uporabi za polnjenje akumulatorja in tako zagotovi kar največji doseg.

Poraba in izpusti 2,0-litrskega hibridnega motorja (kombinirana vožnja): 

v skladu s trenutno veljavno različico uredb (ES) 715/2007 in (ES) 692/2008]:

Poraba: 4,2 l/100 km 

Izpusti CO2: 99 g/km 

Preberite si več o doživetju in voni izkušnji z novim Mondeo Hibridom.

 

Najboljše iz dveh svetov

Inovativna zasnova pogona modela Ford Mondeo Hybrid združuje prijaznost do okolja elektromotorja z dosegom in dinamičnostjo zmogljivega bencinskega motorja. Zaradi napredne tehnologije znaša kombinirana poraba samo 4,2 l/100 km. Ford Mondeo Hybrid se še posebej odlikuje v mestu, kjer porabi samo 2,8 l/100 km.

 

Sodobno razvedrilo

Ford Mondeo Hibrid se ne odlikuje le z naprednim pogonom, enako osupljiv je sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 2* z zaslonom na dotik. Z glasovnim upravljanjem lahko med vožnjo prostoročno telefonirate, predvajate najljubšo glasbo ali zaženete navigacijski sistem. Vse funkcije lahko po želji upravljate tudi z velikim zaslonom na dotik z diagonalo 20,3 cm.

 

Izjemna varnost

Ford Mondeo Hibrid postavlja merila tudi na področju varnosti. Tako na primer pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna možnost nenamerne menjave voznega pasu in opozori voznika z rahlim tresenjem volana, vozilo pa usmeri nazaj na vozni pas. Pri daljših vožnjah je lahko neprecenljiv nadzor utrujenosti voznika: utrujenost in pomanjkanje zbranosti prepozna po spremembi sloga vožnje in opozori voznika, da potrebuje odmor.

 

*Ford SYNC 2 je najnovejša generacija sistema za komunikacije in razvedrilo v vozilu. Vključuje zaslon na dotik z diagonalo 20,3 cm in nadgrajeno glasovno upravljanje radia, CD-predvajalnika in klimatske naprave.

 

Podatki o porabi goriva in izpustih CO2:

Navedene vrednosti so izmerjene v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami trenutno veljavnih različic Evropskih uredb (ES) 715/2007 in (ES) 692/2008. Ne veljajo za posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč so namenjene primerjavi med različnimi tipi vozil.

 

Uredba 1999/94/ES pravi: Poraba goriva in izpusti CO2 vozila niso odvisni samo od učinkovitosti motorja in vozila, temveč nanje vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje. Nadaljnje informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil najdete v 'Smernicah o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi električne energij novih osebnih vozil', ki so na voljo pri vseh pooblaščenih trgovcih in na spletnem naslovu http://www.dat.de/. Za nadaljnje informacije glejte zakonodajo o oznakah porabe energije osebnih vozil.