FORD Slovenija

Ford Focus

Vzemite vse, kar poznate in obožujete v Focusu.

Dodajte popolnoma novo raven inteligentnega oblikovanja, sodoben stil in več prostora kot kadarkoli prej.

Združite ga z najnaprednejšo povezljivostjo in vrsto naprednih tehnologij za pomoč vozniku, ki vam bodo olajšale življenje.

To je Focus. Odkrijte ga tudi vi.

Prenovljen videz za ljubezen na prvi pogled

Focus je zasnovan med športnim in elegantnim. Atletska oblika, ki jo definirajo tekoče linije bodo še dodatno izboljšale aerodinamiko. Poleg tega vas bo oblikovanje Focusa prepričalo, da gre za prefinjeno vozilo, ki s svojo četrto generacijo še nadgrajuje vse kar ste do sedaj občudovali na njem.

Namestite se in uživajte

Vstopite v Focusa in takoj boste občutili, da bo vaše potovanje pravi užitek za vas in vaše sopotnike. Pametni dizajn, ki poskrbi, da je vse kar potrebujete na dosegu roke. Obenem pa prostorna ter intuitivno zasnovana kabina zagotovi prijeten in spoščujoč ambient.​

 

Vozna izkušnja

Tehnologija z namenom

 Focus bo izboljšal vašo vozno izkušnjo na vsakem nivoju.

Pred vami je vozilo naslednje generacije, saj je opremljen z naprednimi funkcijami kot je Ford Co-Pilot 360 - nabor voznih tehnologij, ki vključuje prilagodnjivi tempomat s funkcijo ustavljanja ter speljevanja 'Stop and Go', ta vrhunski sistem se prilagaja hitrosti vozila, ki je pred vami. Vključuje pa tudi sistem za vzdrževanje smernega pasu ter aktivno parkiranje. Skupek tehnologij s katerimi je še dodatno izboljšana vozna izkušnja - pomaga vam upravljati pospeševanje, zaviranje in celo krmiljenje vozila, tako subtilno in naravno, da se boste vprašali 'zakaj bi si kdo želel voziti karkoli drugega?'.

Vaš osebni kopilot

Co-Pilot360 združuje širok nabor tehnologij s pomočjo katerih bo vaša vožnja udobnejša in prijetnejša kot kadarkoli prej. Med njimi so prilagodnjivi tempomatom s funkcijo 'Stop and Go' s katero Focus prilagaja svojo hitrost glede na vozilo, ki je pred vami. V primeru, da vozilo pred vami zabremza, bo sistem to zaznal in prilagodil hitrost, kadar se bo cesta sprostila bo vaš Focus spet pospešil. Eden od sistemov celo prepoznava prometne znake in lahko s pomočjo tempomata prilagodi hitrost vozila. Medtem pa bo sistem za preprečevanje menjave smernega pasu zagotovil, da boste ostali na svojem delu ceste.

Parkiranje brez stresa

Najnovejša generacija aktivne pomoči pri parkiranju vas ne samo usmerja v parkirni prostor, temveč tudi obrača volan ter nadzira pospeševanje, prestavljanje in zaviranje. Sistem je na voljo le pri Focus modelih z avtomatskim menjalnikom. Ob aktivaciji sistema, samo izberete stran parkiranja ter način parkiranja - paralelno ali pravokotno. Pritisnite na gumb in vaše delo je opravljeno. 

Žarometi, ki osvetlijo ovinek

Prilagodljiva osvetlitev s Fordovimi dinamičnimi LED žarometi zagotavlja natančen in intenziven svetlobni snop, ki se samodejno prilagaja različnim razmeram na cesti in v prometu. Vključene so tudi dnevne luči, samodejno upravljanje dolgih luči brez bleščanja pa prepreči slepljenje drugih voznikov. Ker luči osvetlijo tudi ovinke, preprečijo marsikatero presenečenje.

Vozna dinamika, prilagojena vašim potrebam

Prilagodite vozno izkušnjo svojim željam z izbiro voznih načinov, ki vam omogočajo takojšnjo prilagoditev pospeševanja, zavijanja in celo prestavljanja. Izbirate lahko med načini 'Normal', 'Eco' in 'Sport'.

Pametno, priročno ter ekonomično

Elektronska parkirna zavora je preprost dodatek s presenetljivimi prednostmi. V kabini vam daje več prostora, z lahkoto jo aktivirate in tudi servisiranje zavor ne bo potrebno tako pogosto. Aktivirate jo s preprostim pritiskom na gumb v sredini konzole.

Pomembne informacije vedno v vidnem polju

Projekcijski zaslon 'Heads-up display' (HUD) vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja dogajanje v prometu, saj so koristne informacije prikazane v njegovem vidnem polju. Prikaz informacij na barvnem zaslonu si lahko nastavite tako, da vam kažejo to, kar vam je najbolj pomembno.

Vidi prometne znake, ki jih vi spregledate

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov zaznava trajne ali začasne table in oznake ob cestišču ali nad njim. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako omejitve hitrosti ali prepovedjo prehitevanja in se prilagaja dejanskim spremembam omejitev.

   

Priročnost in udobje

Udobno nameščeni in povezani

Čiste linije, elegantno oblikovanje in prefinjen videz. Notranjost popolnoma novega Focusa je še bolj udobna, prostorna, elegantna in funkcionalna kot kadarkoli zdaj. V Focusu pa ste lahko tudi bolj povezani - s tehnologijo SYNC 3, ki omogoča glasovno upravljanje s katerim boste lahko bolj skoncentrirani na vožnjo, ob enem pa boste lahko upravljali navigacijo in ves zabavno-informacijski sistem. 

Prostoročno upravljanje s sistemom SYNC 3

Ford SYNC 3 je najsodobnejši zabavno-informacijski sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem s preprstimi govornimi ukazi (trenutno deluje v angleškem jeziku). Barvni zaslon na dotik omogoča poteze za intuitivno navigacijo po zaslonu na enak način kot upravljate pametni telefon. SYNC 3 se prav tako poveže z Apple CarPlay in Android Auto. Z AppLinkom lahko dostopate do nekaterih priljubljenih aplikacij za pametne telefone.

Popoln zvok za vašo najljubšo glasbo

Vaša najljubša glasba si zasluži, da zveni tako, kot si je zamislil njen avtor. In natanko to bo v Fordu Focusu pričaral posebej zanjo ustvarjen vrhunski zvočni sistem B&O PLAY. Ta vrhunski zvočni sistem s 675 watti zagotavlja bogat, mogočen zvok prek sistema, ki vključuje 10 zvočnikov, nizkotonec in globokotonec. To napredno tehnologijo so posebej za Focus zasnovali, razvili in naravnali strokovnjaki akustike pri sistemu B&O PLAY. Zato dajte vašo najljubšo glasbo na glas in uživajte v vaši koncertni dvorani na štirih kolesih!

Naj vas pogreje sonce

Focus je na voljo s panoramsko streho, ki po celotni dolžini avtomobila nadomesti jekleni strešni panel. Naravna svetloba bo napolnila vašega Focusa, zato bo njegova notranjost delovala še bolj zračno in prostorno. Prednja polovica je tudi električno pomična, zato jo lahko nagnete ali v celoti pomaknete nazaj. Pomični senčnik vam omogoča, da odprete okno in v notranjost spustite nekaj svežega zraka, pri tem pa ostanete zaščiteni pred sončnimi žarki.

Prostoročna vrata prtljažnika za lahkotno odpiranje in zapiranje

Ko imate polne roke in vaše vozilo zazna upravljalnik sistema 'KeyFree', le zamahnite z nogo pod zadnjim odbijačem in dvižna vrata se bodo samodejno odprla ali zaprla (na voljo samo pri karavanu).

Brezžično polnjenje mobilnega telefona

Notranjost Focusa je narejena za kar najbolj optimalno prostornost in priročnost. Velika odlagalna površina pred menjalno konzolo ali prestavno ročico je dovolj velika tudi za največje pametne telefone. Vaše naprave bodo vedno pripravljene za delo, saj lahko telefone, ki to omogočajo, na tem mestu tudi brezžično napolnite.

Še več prostora v notranjosti

Z navdušujočo prostornino vam nikoli ne bo zmanjkalo prostora za prtljago. Visokorasli potniki spredaj in zadaj bodo prav tako cenili dodaten prostor za kolena in noge. Vse to je še posebej dragoceno na daljših potovanjih. Prilagodljivo dno prtljažnika in prostoročno odpiranje zadnjih vrat (pri karavanski izvedbi) še dodatno olajšata natovarjanje vašega avtomobila.

Prostoren in prefinjen

Nova, nadvse moderna zasnova notranjosti ne izboljšuje le vozne izkušnje, temveč nudi tudi več prostora. Notranjost je bolj prostorna, svetlejša in bolj zračna kot prej. Vse to prinaša bolj eleganten in sproščujoč, a vseeno tudi poživljajoč ambient.

Ves prtljažni prostor, ki ga potrebujete

Ne glede na to, katero karoserijsko izvedbo, boste izbrali, vam bo novi Focus nudil ves potreben prostor. Zadnje sedeže je mogoče podirati v razmerju 60/40, kar optimizira prilagodljivost avtomobila, prav tako pa jih je mogoče za doseganje največjega prtljažnega prostora tudi zložiti v povsem ravno dno. Prostora za prtljago še nikoli ni bilo tako veliko. Zadnji sedeži imajo tudi priročno odprtino za prevoz smuči.

Moč in učinkovitost

Moč, ki si jo želite, učinkovitost, ki jo potrebujete

Focus je na voljo z naborom zmogljivih in energijsko učinkovitih motorjev, ki jih dopolnjujeta 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski samodejni menjalnik. Tudi njegova zunanjost je s prilagoditvijo dosegla obliko, ki združuje športne in aerodinamične učinkovite linije, ki pripomorejo k še boljšemu izkoristku goriva.

Prefinjeni novi 8-stopenjski samodejni menjalnik

Focus kot prvi Ford uporablja nov 8-stopenjski samodejni menjalnik. Popolnoma nova zasnova prinaša izboljšano odzivnost in izjemno gladko prestavljanje za odlično vozno izkušnjo. Klasično prestavno ročico je zamenjal vrtljiv izbirnik prestav. To prinaša notranjosti bolj prečiščeno in moderno zasnovo. In še ena uporabna rešitev: ko parkirate vozilo, se menjalnik samodejno prestavi v način za parkiranje.

Iztisnite kar največ iz svojega motorja

Nova, izboljšana 1.0 in 1.5-litrska motorja Ford EcoBoost sta zasnovana tako, da vozniku nudita zmogljivost, ki bi jo pričakovali od veliko večjih običajnih motorjev. Fordova tehnologija EcoBoost prinaša mirno in odzivno zmogljivost za prijetno vožnjo. Za še manjšo porabo goriva in zmanjšanje izpustov CO2 pri obeh bencinskih motorjih EcoBoost poskrbi Fordov sistem za izklop valja trivaljnega motorja, prvi tovrstni sistem v avtomobilski panogi. Ta se izklopi, ko je potreba po navoru, na primer na avtocesti, manjša. Ko potreba po navoru spet naraste, izklopljen valj spet začne delovati s polno močjo.

Novi standardi dizelskih motorjev

Fordov 1.5 in 2-litrski dizelski motor "EcoBlue" sta zelo napredna motorja s turbinskim pogonom, ki zagotavljata izboljšano učinkovitost, zmogljivost in uglajenost. Nova motorja prinašata nižjo porabo goriva in sta bolj odzivna in tudi tišja kot kdajkoli prej.

   

Varnost in zaščita

Naša varnost. Naša prioriteta. 

Serija pametnih tehnologij je namenjena zaščiti vas, vaše družine in drugih udeležencev v prometu. Na primer aktivno zaviranje in pomoč pri preprečevnju naleta z zaznavanjem pešcev in kolesarjev lahko opozorijo na morebitne trke in celo uporabi zavore, če se voznik ne odzove pravočasno.

Sistem, ki ščiti pešce

Pomoč za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in avtomobilov pazi na tiste udeležence v prometu, ki bi lahko prečkali pot vašemu avtomobilu. Sistem opozori voznika na njihovo prisotnost. Če se voznik ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje. Ta tehnologija pomaga zmanjšati jakost trkov ali jih celo povsem prepreči. Deluje pri hitrostih do 80 km/h.

Pomoč pri zaviranju pri visokih hitrostih

Fordov sistem za aktivno zaviranje je napredna varnostna funkcija, ki deluje pri višjih hitrostih. Tehnologija uporablja radar, s katerim preverja cesto pred vozilom. Če radar zazna verjetnost trčenja, opozori voznika. Če se ta ne odzove, začne sistem zavirati in pomaga upočasniti vozilo. Pod hitrostjo 50 km/h vozniku pomaga tehnologija "Active City Stop". Obe tehnologiji skupaj nudita pomoč pri zaviranju skozi celoten hitrostni razpon.

Prepreči nezaželjene praske in udrnine

Zelo enostavno je udariti vrata od bozila ali druge stvari na tesnih parkirnih mestih. Ampak, ko boste odprli katerokoli od štirih vrat na Focusu se bo sprožila zaščitna pregrada, ki bo zaščitila barvo vašega in sosednjega avtomobila.

Zračne blazine, ki vas popolnoma zaščitijo

Za popolno zaščito v novem Focusu je poskrbljeno s prednjimi, zadnjimi ter stranskimi zračnimi blazinami.

Za zaščito otrok

Med vožnjo s Focusom je maksimalno poskrbljeno za varnost vaših otrok. Z sistemom pripenjanja otroških sedežev ISOFIX.

Varnost s 5 zvezdicami

Neodvisna organitzacija za preverjanje varnosti potnov in peščev je Focusu dodelila vseh 5 zvezdic za varnost.