FORD Slovenija

Dodatna oprema

S pomočjo naše prilagodljive dodatne opreme lahko svojega Forda resnično uredite po svojih željah – od priročnih otroških sedežev do stilske usnjene notranjosti.

Fordova dodatna oprema
Svojega Forda ste izbrali zaradi oblike, videza in barve, ki ustrezajo vašemu osebnemu okusu. Verjamemo, da mora biti vaš avtomobil nekaj tako individualnega, kot ste individualni vi. Zato smo oblikovali celo vrsto kakovostne dodatne opreme, od estetske notranje opreme po meri do izbranih kompletov za oblikovanje karoserije in uporabnih dodatkov, ki se ujemajo z vašo osebnostjo in življenjskim slogom. Vsi naši skrbno izbrani kakovostni izdelki so preizkušeni in zagotavljajo največjo varnost in brezhibno delovanje.

Katalog Fordove dodatne opreme
Podrobne informacije o naši ponudbi dodatne opreme so na voljo v spletnem katalogu. Svetujemo Vam, da izbrano dodatno opremo profesionalno namesti vaš pooblaščeni Fordov serviser.

Dodatna oprema – pogosto zastavljena vprašanja

Zakaj naj kupim dodatno opremo Ford?
Naša dodatna oprema je izjemno kakovostne izdelave, narejena in oblikovana izključno tako, da se povsem prilagodi vašemu življenjskemu slogu, obenem se izboljšata še videz in občutek vožnje v vašem Fordu. Vsi naši izdelki so preizkušeni v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi za najboljšo zaščito.

Kakšna je razlika med 7- in 13-polnimi električnimi priključki za vlečno kljuko?
7-polna rešitev ima vse potrebne priključke, da varno deluje obvezni sistem osvetlitve na vašem priklopniku. 13-polna povezava zagotavlja možnost priklopa dodatnih električnih pripomočkov in posebne opreme vašega bivalnika, kot npr. hladilnik, osvetlitev notranjosti, polnjenje dodatnega akumulatorja in luči za vzvratno vožnjo. Fordov električni komplet je zasnovan po najvišjih varnostnih standardih, da prepreči morebitne izpade električnega sistema vozila in zagotovi varno delovanje vseh dodatnih funkcij.

Prednosti sistema z držalom za prenosno navigacijsko napravo Garmin na A-stebričku
Nosilec na A-stebričku pomeni, da lahko navigacijski sistem Garmin nüvi760 pritrdite varno in priročno brez kablov na armaturni plošči. Prav tako lahko namestite nüvi760 v ustrezen najljubši položaj, da med vožnjo ne zastira vašega vidnega polja. To je najsodobnejši prenosni navigacijski sistem – rešitev s tehnologijo priključi in poženi (plug-and-play), ki jo lahko enostavno prenašate iz enega avtomobila v drugega. Vgrajena sta tako električna povezava za polnjenje kot tudi signal prometnih obvestil TMC. Ideja A-stebrička je preizkušena za primer nesreče in izpolnjuje visoke Fordove varnostne standarde. Nameščen je izven območja trka z glavo, kar še dodatno pomaga preprečiti poškodbe v primeru trčenja.

Zakaj priporočamo izdelke z zaščitnim znakom Fordovih dobaviteljev?
Sodelujemo samo s skrbno izbranimi dobavitelji, ki imajo izkušnje in znanje, da zagotovijo prvovrstno kakovost izdelkov (npr. Thule, Garmin in Britax/Römer).

Zakaj naj za svojega Forda kupim platišča iz lahke zlitine?
Naša platišča iz lahke zlitine dodajo vašemu Fordu izjemno prefinjen slog. Lesketajoča, namenska ali elegantna, izbira je povsem vaša. Izbirate lahko med najboljšimi materiali in različno končno obdelavo – strojno obdelano, srebrno, sivo ali kromirano. Poleg privlačnega videza vas bo pritegnila tudi izdelava po najvišjih standardih, kot pri vsej Fordovi dodatni opremi.

Kaj pomeni "preizkus mestnega trka"?
Preizkus mestnega trka je metoda preizkušanja, ki pove, ali izdelek ustreza standardoma ISO 11154 in DIN 75302. Preizkus simulira popolni čelni trk avtomobila pri hitrosti najmanj 16 km/h. To izpostavi izdelek skrajnim silam okrog 8G. Da izdelek preizkus opravi, ne sme pasti s strešnega prtljažnika ali z avtomobila, na katerega je pritrjen.