FORD Slovenija

Novi Tourneo Custom 2018

V svetu potniških kombijev lahko novi Tourneo Custom udobno sprejme do devet potnikov. Sodobni stil združuje z inteligentnim in funkcionalnim dizajnom, ki zagotavlja prostorno, udobno in varno okolje za potnike, pa tudi veliko prostora za prtljago.


Namestite se in uživajte v vožnji

Z novim Ford Tourneo Customom lahko uživate v izjemnem udobju, kjer koli sedite. Fleksibilen sistem zadnjega sedeža omogoča številne možnosti konfiguracije sedežev in prtljažnika. Lahko izberete med različico L2 dolge medosne razdalje, kjer je tovorni prostor še večji. Inovativna druga vrsta vrtljivih sedežev vam omogoča, da sedeže postavite drugega proti drugemu. Glede na izbrani model lahko v tretji vrsti in/ali posameznih sedežih v drugi vrsti izkoristite tri ločene sedeže. Udobje in praktičnost, tkanine in materiali visoke kakovosti zagotavljajo prijetno ter udobno potovanje vozniku in potnikom.

Tehnologije, ki vam bodo zagotovile varnost in udobje

S Ford Transit Customom lahko izkoristite številne inovativne funkcije za pomoč pri vožnji. Na primer, inteligentni omejevalnik hitrosti, uporablja kamero za prepoznavanje prometnih znakov, da ugotovi omejitev hitrosti. Posledično sistem samodejno prilagodi hitrost. Sistem Cross Traffic Alert opozarja, če zazna vozila, ki se približujejo v primeru vzvratnega zapuščanja parkirišča ali v primeru slabe vidljivosti.

Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal 'BLIS', lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas sistem opozori z vklopom lučke na zunanjem ogledalu. Prilagodljivi tempomat je tehnologija, ki naredi vožnjo manj stresno, saj z nastavitvijo želene hitrosti in razdalje do vozila pred nami, sistem ohranja nastavljeno razdaljo. Če senzorji ugotovijo, da se promet upočasni, se bo vozilo samodejno upočasnilo. Ko se promet normalizira, vozilo znova pospeši glede na nastavljeno hitrost.

 

Napredni vmesnik SYNC 3 - s katerim boste vedno povezani in varni

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem z intuitivnimi glasovnimi ukazi ali prek 20,3 cm (8-palčnega) barvnega zaslona na dotik. Poveže se s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, z Applinkom pa lahko dostopate do nekaterih izmed svojih najljubših aplikacij za pametne telefone, vključno s Spotify. Promet v živo pomaga, da se izognete zastojem. Prikličete lahko celo seznam lokalnih restavracij le z ukazom „Lačen sem" ali pa dostopate do Michelinovega vodiča, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo. 

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili*. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija uporabi preko združljivosti Bluetooth® povezan mobilni telefon in samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.* 

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.