FORD Slovenija

Fordova zaveza glede izpustov CO2

Preverjanje izpustov dizelskih motorjev je pritegnilo pozornost javnosti in številnih medijev po vsem svetu, zato želimo pri Fordu sporočiti svoje jasno stališče o teh ključnih zadevah.

Naša vozila in motorji – vključno z našimi tehnološko izjemno naprednimi dizelskimi motorji – izpolnjujejo vse veljavne zahteve glede izpustov. Pri tem si ne pomagamo s tako imenovanimi 'pripravami za premagovanje' in jih ne nameščamo v naša vozila.

Podpiramo prizadevanja, da bi bili pri postopkih preverjanja upoštevani dejanski pogoji, s katerimi se uporabniki vsak dan srečujejo med vožnjo. Prav zato smo podprli razvoj evropske pobude za dejanske izpuste pri vožnji, ki bo postala del evropske zakonodaje. 

Ford s svojo zavezo, poimenovano 'moč izbire', kupcem omogoča varčno porabo goriva in majhne izpuste: izbirajo lahko v naši pestri ponudbi pogonov, ki sega od bencinskih motorjev EcoBoost in dizelskih motorjev z naprednimi tehnologijami do hibridov, priklopnih hibridov in povsem električnih vozil.

Obiščite svojega lokalnega pooblaščenega trgovca z vozili Ford ali preglejte spletno stran www.ford.si in si zagotovite izčrpne informacije o Fordovih najnovejših modelih in tehnologijah ter naši zavezi, da gremo dlje – naš moto po vsem svetu je Go Further.

Jim Farley

Izvršni podpredsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko

Ford Motor Company